Handtekeningen COC voor Rutte

Homobelangenorganisatie COC heeft een petitie met ruim 38.000 handtekeningen aangeboden aan minister-president Rutte. Het COC vindt dat Nederland een te zware delegatie naar de Olympische Spelen in Sotsji stuurt.

Minister-president Rutte en koning Willem-Alexander moeten van het COC thuis blijven.

COC-voorzitter Tanja Ineke zei naar afloop ‘teleurgesteld’ te zijn, omdat de samenstelling van de delegatie niet verandert.

De Rijksvoorlichtingsdienst maakte maandag bekend dat minister-president Rutte komende vrijdag een ontmoeting heeft met de Russische president Poetin. Volgens Ineke heeft Rutte haar toegezegd de anti-homowet ter sprake te brengen en dat hij ‘klip en klaar’ zal stellen dat de anti-homowet van tafel moet.Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: