Regenboogversie volkslied als steun voor Russische homo’s

Een hit op Youtube: live and let love, een regenboogversie van het Russisch volkslied. De videoclip werd 6 oktober vorig jaar opgenomen in het Olympisch Stadion in Stockholm en staat sinds deze week op Youtube. Tweeduizend mensen zingen het Russisch volkslied en zwaaien met een regenboogvlag. De clip is bedoeld als steunbetuiging voor alle homo’s, lesbiennes, bi’s en transgenders in Rusland.

De video start met beelden van klein meisje dat in een leeg stadion de eerste regels van het Russisch volkslied zingt. Ze krijgt gezelschap van een jongetje en al gauw van mensen van allerlei leeftijden en nationaliteiten; een lesbisch stel, een heterogezin, twee vaders met hun kinderen, tieners , enzovoort. Het eindigt in een koor  van tweeduizend mensen, waarbij de regenboogvlaggen vier wapperen.

Het idee voor de clip ontstond vorig jaar uit frustratie en wanhoop over de toestand in Rusland voor mensen van de LGBT-gemeenschap. Zanger Sean Kelly, de bedenker van het project Live and let love, had het gevoel dat het tekenen van een petitie niets veranderde.

“Het project wordt niet gesteund door welke religieuze of politieke stroming dan ook”, zegt Kelly in een persbericht, “het is een boodschap van alle mensen die meedoen in de film, gewone mensen, die opkomen voor de rechten  van homo’s en lesbo’s, rechten die ernstig geschonden worden in Rusland.”Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: