Petitie COC wordt maandag overhandigd

COC petitieDe petitie van het COC tegen de zware Nederlandse delegatie naar Sotsji wordt maandagavond 3 februari overhandigd aan minister-president Rutte.

De onlinepetitie is inmiddels 32.000 keer ondertekend, meldt COC Nederland. Tot maandagmiddag kan de petitie nog ondertekend worden.

‘De Russische LHBT-beweging wil dat onze koning en minister-president thuisblijven. Tienduizenden Nederlanders sluiten zich daarbij aan. Ik reken er op dat premier Rutte daar niet zomaar aan voorbij gaat,’ zegt COC-voorzitter Tanja Ineke over de petitie op de site van COC Nederland.

Het COC zal de minister-president maandag ook vragen naar concrete regeringsplannen om de mensenrechten van LHBT’s in Rusland ná de Olympische Spelen op de agenda te houden. Het COC vreest arrestaties van activisten en een verder verslechterend klimaat als de Olympische Spelen voorbij zijn.

Het COC startte de petitie tegen de zware kabinetsdelegatie op 15 januari, nadat bekend werd dat Nederland de koning, minister-president en minister van Sport naar de Winterspelen stuurt.

Voor de protestmanifestatie op vrijdag 7 februari hebben zich volgens COC Nederland inmiddels ruim 700 mensen aangemeld. Het COC houdt tijdens de openingsceremonie in Sotsji een ‘vlammend protest’ bij het homomonument in Amsterdam. Daar wordt solidariteit betuigd met lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders in Rusland en geprotesteerd tegen de anti-homowet en de slechte mensenrechtensituatie in dat land.Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: