COC Zwolle houdt actiedag voor aankoop pand

DOEHET-zonder-logoCOC Zwolle houdt zaterdag 8 februari een grote actie dag om geld in te zamelen voor de aankoop van het pand aan de Kamperstraat.

Het pand is eigendom  van de aan COC Nederland gelieerde Albrechtstichting. Die stichting wil het pand verkopen aan COC Zwolle voor 270.000 euro. Daarbij komen dan kosten koper, maar mogelijk ook andere kosten zoals de kosten voor een stichting en kosten voor experts. In totaal denkt het bestuur van COC Zwolle 300.000 euro nodig te hebben.

Het bestuur wil de jaarlijkse lasten gelijk houden, wat inhoudt dat een hypotheek van maximaal 170.000 euro betaald kan worden. COC Zwolle kan 30.000 euro uit eigen middelen op tafel leggen, zodat er een tekort is van 100.000 euro. Dat geld kan worden geleend, maar het bestuur wil het snel terug betalen. Met de actie “Doe Het” wil COC Zwolle die ton bij elkaar brengen.

De actie is vorig jaar op Coming Out dag, 11 oktober, van start gegaan. De teller staat inmiddels op ruim 29.000 euro.  Leden, maar ook niet-leden kunnen bijdragen. Zaterdag 8 februari is er een grote actiedag van drie uur ’s middags tot drie uur ‘s nachts. Er is een bootcamp, een spinningmarathon,  een DJ-Workshop en een veiling van onder meer kunstvoorwerpen.

In de Roze Golf van zondag 2 februari meer over de actie.Categorieën:En verder, Overijssel

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: