COC-prijs voor Carry Slee en Thomas Hammarberg

Carry SleeDe Bob Angelo-penning is dit jaar uitgereikt aan schrijfster Carry Slee en aan de Zweedse mensenrechtenactivist Thomas Hammarberg.

De prijs van homobelangenverenging COC wordt jaarlijks uitgereikt aan personen, groepen of organisaties, die zich inzetten voor de emancipatie van homo’s en lesbo’s.

De penningen werden uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. Carry Slee kreeg de prijs omdat het in haar kinderboeken volgens het COC “heel gewoon is om lesbienne, homo, bi of transgender te zijn”. “Voor LHBT-jongeren bieden die boeken daarom herkenning en het gevoel dat ze niet de enige zijn.”

thomas hammarbergEen tweede penning ging naar Thomas Hammarberg. Hij was van 2006 tot 2012 mensenrechtencommissaris bij de Raad van Europa en zette de LHBT-rechten hoog op de agenda. Zo schreef hij het eerste rapport over mensenrechten van transgenders in Europa.Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: