Bussemaker bij COC-protest

minister jet bussemakerMinister Bussemaker is op 7 februari tijdens de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Sotjsi bij een bijeenkomst die het COC op dat moment houdt bij het homomonument in Amsterdam. Die bijeenkomst is bedoeld als steunbetuiging voor Russische lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders.

Bussemaker, die emancipatie in haar portefeuille heeft, was vanmiddag op de nieuwjaarsbijeenkomst van de belangenorganisatie COC. Daar zei ze dat homo’s en lesbiennes wereldwijd steun verdienen, “op elk podium dat wij betreden”.

Vrijdag maakte het kabinet bekent dat er in de officiële Sotsji-delegatie geen vertegenwoordiger van een homo-organisatie meegaat. Onder meer de PvdA en schrijver Arthur Japin hadden gevraagd dat wel te doen. Accreditatie van een extra gast was niet meer mogelijk, zei premier Rutte.

Het COC vindt de Nederlandse delegatie voor Sotsji veel te zwaar. Dat Rutte en minister Schippers (Sport) alleen gesprekken hebben gepland over mensenrechten, vindt de organisatie onvoldoende. Voor 3 februari staat overigens nog een overleg op de agenda tussen Rutte, Bussemaker en het COC.

(bron: NOS/Foto: Rijksoverheid)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: