Drie keer per week geweld tegen homo’s

geweldGemiddeld wordt drie keer per week melding gemaakt van geweld tegen homo’s. Tussen januari 2009 en september vorig jaar kwamen 769 meldingen binnen, blijkt uit een rapport van de politie.

De meeste meldingen komen uit Amsterdam: 60 procent. Dat betekent niet dat homo’s daar vaker slachtoffer zijn; de politie in Amsterdam besteedt extra aandacht aan het registreren van geweld tegen homo’s. Doordat geweld tegen homo’s niet overal als zodanig wordt herkend, is de kans groot dat het echte aantal incidenten wat hoger ligt.

Het aantal meldingen is de afgelopen jaren stabiel. Er is geen sprake geweest van een toe- of afname, zegt de politie. Anti-homogeweld komt minder vaak voor dan racistisch geweld, blijkt uit het rapport.

De politie zegt dat dit rapport een nulmeting is. Mogelijk komt er voortaan elk jaar een onderzoek, zodat een beter beeld ontstaat van de ontwikkeling van anti-homogeweld.Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: