RK-kerk Italië fel tegen homohuwelijk Rome

De Rooms-Katholieke Kerk in Italië is fel gekant tegen plannen van de hoofdstad Rome voor de juridische erkenning van relaties van mensen van hetzelfde geslacht. Dit zou een belediging zijn voor ,,de stad van de paus, het hart van het christendom”, stond zondag te lezen in Roma Sette, een nieuwsbrief van Avvenire, de krant van de Italiaanse bisschoppenconferentie.

Het linkse stadsbestuur van Rome wil een geregistreerd partnerschap invoeren, ook voor mensen van hetzelfde geslacht. Daarmee zouden ongehuwde stellen dezelfde sociale rechten krijgen als getrouwde stellen. De gemeente moet het plan nog goedkeuren.

,,Het instemmen met dit besluit zou families discrimineren”, aldus de Roma Sette. Milaan en andere steden in Italië hebben al soortgelijke regelingen ingevoerd. Pogingen om ongetrouwde stellen landelijk juridisch gelijk te stellen aan getrouwde stellen, werden tot nu toe tegengehouden door de Rooms-Katholieke Kerk.

(ANP)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: