COC petitie wordt massaal ondertekend

COC petitieDe petitie van het COC tegen de zware Sotsji-delegatie is binnen 24-uur door ruim 17.000 mensen ondertekend..

De petitie ging woensdag online en een dag later stond de teller al op 17.500. Het COC roept de regering en de Tweede kamer op om alleen de minister van sport naar Sotsji te laten gaan. Als het aan de minister-president ligt, gaan de koning en de koningin op uitnodiging van het IOC, de minister van sport en hijzelf.

Het COC is diep teleurgesteld over de zwaarte van de delegatie en wijst er op dat het juist de homo-organisaties in Rusland zijn die oproepen om geen zware delegatie te sturen. Veel landen laten hun staatshoofden en regeringsleiders thuis.

De situatie van homo’s, lesbiennes, bi- en transseksuelen in Rusland verslechtert met de dag en het is belangrijk dat de Nederlandse regering daarover haar afkeuring laat blijken, zegt het COC.

Het COC is van plan de petitie een dezer dagen aan te bieden aan vertegenwoordigers van de Tweede Kamer en de regering. Een concrete datum is er nog niet, maar dat zal zijn voor het vertrek van de delegatie naar Sotsji

(Bron: COC/Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: