Column: een lekkere dikkerd

column joop van den hoekJoop van den Haak bespreekt elke twee weken weer een ander facet van het rijke roze leven, of een dagelijks dilemma. Dit keer: Dik.

In het blad vrouw, van de Telegraaf, stond onlangs een artikel van een man die zijn vrouw graag nog dikker wilde zien dan dat zij al was. De vrouw woog al 150 kilo’s. Een dergelijk verlangen staat bij de man Roeland niet alleen. Er zijn meer mannen die graag uitzonderlijk dikke vrouwen of mannen begeren. Erotisch gezien krijgen zij daar een kick van.

In de jaren 80 van de vorige eeuw toen de sekslijnen grote triomfen vierden, waren er ook dikke mannenlijnen. Homo’s die al of niet zelf dik waren, maar graag een zo,n dik mogelijke vent wilden hebben, belden naar die lijnen, hetgeen tot hevige opwinding kon leiden want als twee dikkerds met elkaar in de weer gaan kan het heftig toegaan. Ook in seksbladen kwam je in die tijd, wellicht nu nog, advertenties tegen waarin dikke mannen naar dikke mannen reflecteerden.

Wie gezond eet en voldoende beweegt kan ondanks overgewicht gezond zijn, maar dat moet natuurlijk nooit uit de hand lopen. Extreem overgewicht kan schadelijk voor je zijn. Ik las ooit een bericht in de krant van een man met een gewicht tegen de 300 kilo aan (hoe is het mogelijk). De man werd ziek maar kon niet uit zijn voordeur komen. Hij was te breed, te dik en moest met een hijskraan uit zijn bovenwoning worden gehaald. Om die reden moest wel een raam gesloopt worden.
Wat zal een dergelijke grap gekost hebben? vroeg ik me af en wat val je in deze met je overgewicht andere mensen lastig. Oké, er zijn mensen die weinig of niets aan hun overgewicht kunnen doen, naar hen geen kritiek.

Mannen die op mannen vallen en ook nog ’s een dikke vriend willen, komen in feite op dubbele wijze uit de kast. Ze willen een man en vooral een dikke, dat zelfde geldt natuurlijk ook voor lesbiennes. Zij willen een vrouw en soms vooral een dikke vrouw.
Ik zelf zag in mijn vroegere actieve seksleven graag een man die gespierd was, zeker niet mager. Een man waar je aan kon zien dat hij aan sport deed en op een gezonde manier voeding tot zich nam.

Ach ja, vele mannen hebben een klein buikje. Het is niet gemakkelijk daar van af te komen, ik weet dat uit ervaring, maar een klein buikje is toch iets anders dan extreem dik zijn. Het risico van al te dik zijn betekent kans krijgen op diabetes, hart-, vaatziekten en of gewrichtsproblemen. Al die feiten maken dat je leven er niet gelukkiger op wordt.

In het programma Obese van RTL 4, dat enige tijd geleden werd uitgezonden werd beijverd dat mensen van alles er aan gaan doen om weer een normaal gewicht te krijgen. Als jij dik bent en of daardoor lichamelijke klachten ondervindt, kijk dan ’s naar een soortgelijk programma als Obese en ga aan je gewicht werken.

Er is in deze kwestie ook een positieve noemer te vermelden, namelijk dat dikke mannen en vrouwen lange tijd een strakke huid blijven behouden, rimpels zie je niet zo snel bij hen. Er is ook een gezegde in omloop dat luidt: “Ach, het is zo,n lekkere dikkerd.”

Worstelaars in Japan en elders moeten ook vaak dik zijn, althans willen zij voor vol aangezien worden. Ik zelf denk altijd als ik zo,n worstelpartij zie, zou dat nou niet anders kunnen? Zou je ook niet met een afgetraind lichaam kunnen worstelen? Is een afgetrainde worstelaar niet prettiger om te zien dan zo,n vethoop​?

Ja, wat ik toch nog even zeggen wil: “Een dikke man, die wat met mij zou willen, moet bij mij maar niet aanbellen, want ik val niet op dik. Mag iemand bij jou wel aanbellen? Oh… ik begrijp het, je valt op dik.” Maak je niet dik, dun is de mode.

Joop van den HaakCategorieën:Column, Joop van den Haak

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: