Pink Christmas Kerkdienst in Amsterdam

Pink Christmas Kerkdienst 2013Vrijdag 20 december wordt de derde Pink Christmas Kerkdienst gehouden in Amsterdam. De dienst  is in de Keizersgrachtkerk aan de Keizersgracht 566. Thema dit jaar is ‘A Queer Surprise’.

De dienst wordt geleid door Mariecke van den Berg, queer theologe. Zij staat stil bij het verhaal van bijvrouw Hagar en haar zoon Ismaël, een verhaal dat opvallend veel  gelijkenis vertoont met het geboorteverhaal van Jezus.

Wilfred Scholten (NCRV) interviewt tijdens de dienst oud-directeur van COC Amsterdam Tania Barkhuis. Zij was jarenlang betrokken bij de dialoog over religie, homoseksualiteit en ethiek en het werk voor en met transgenders.

Verder wordt aan de dienst meegewerkt door Dennis Boutkan (Bijbellezing), Dolly Bellefleur, het Rozenkoor en organist Jos van der Bijl. Om 20.45 uur start een speciale Kerst Sing Inn onder leiding van Dolly Bellefleur. De dienst zelf begint om 21.00 uur.

De Pink Christmas Kerkdienst is een initiatief van het LKP, de landelijke koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging en de Protestantse Kerk Amsterdam.Categorieën:En verder

%d bloggers liken dit: