Streep door homohuwelijk Canberra

Het Australische hooggerechtshof heeft donderdag in de hoofdstad Canberra een streep gezet door wetgeving die het homoseksuele stellen mogelijk maakte te trouwen in het Australisch Hoofdstedelijk Territorium. Dat heeft de BBC bekendgemaakt.

Het deelgebied van Australië legaliseerde het homohuwelijk in oktober, waardoor koppels van dezelfde sekse voor het eerst in Australië konden trouwen. De nationale regering tekende evenwel met succes protest aan bij het hooggerechtshof, waardoor 27 al voltrokken huwelijken ongeldig zijn verklaard. De rechtbank is van mening dat federale wetten moeten oordelen over de kwestie. Die vertellen sinds 2004 dat trouwen is voorbehouden aan partners van een verschillend geslacht.

Een voorstel voor het homohuwelijk werd vorig jaar nog weggestemd in zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden.

(ANP)Categorieën:Nieuws

Tags: ,

%d bloggers liken dit: