Leraar ontslagen om trouwplannen

GriffinEen homoseksuele leraar van een Amerikaanse katholieke school is ontslagen omdat hij wil trouwen met zijn vriend.

Michael Griffin werd ontslagen als leraar van de Holy Ghost preparatory school in Bensalem, Pennsylvania, nadat het bestuur hem te kennen had gegeven dat het aanvragen van een huwelijk met zijn partner in strijd was met zijn contract met de school.

De rector van de school, James McCloskey zegt in een verklaring dat iedereen de leer van de kerk moet volgen. Volgens McCloskey was Griffin zich ervan bewust dat zijn trouwplannen in strijd zijn met de leer van de kerk en dat hij toch van plan was zijn huwelijksplannen uit te voeren.

Griffin gaf twaalf jaar Frans en Spaans aan de school. Hij zegt dat school op de hoogte was van zijn relatie met zijn vriend en dat hij en zijn partner al eens op visite zijn geweest bij de rector thuis.

Griffin en zijn vriend Vincent Giannetto, wonen in New Jersey, de veertiende staat van Amerika dat het burgerlijk huwelijk openstelde voor paren van gelijk geslacht.

 

Foto: Michael Griffin (r) en zijn vriend Vincent Giannetto

(Bron: The Guardian/ABC News/Roze Golf)

 Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: