Oppositie Rome tegen regenboog-verlichting

via del corsoDe kerstverlichting in de Via del Corso in Rome heeft dit jaar de kleuren van de regenboog. Aanleiding daarvoor is de moord op een homoseksuele tiener in Rome. Maar de Romeinse oppositie kan het gebaar niet waarderen: de kerstlichten moeten neutraal blijven.

‘Het is provocatief en ideologisch. De lichten moeten gewoon de kleuren van de Italiaanse vlag krijgen”, aldus Fabrizio Ghera, leider van de oppositiepartij Fratelli d’Italia. Die partij splitste zich af de partij van Silvio Berlusconi, omdat ze die niet rechts genoeg vonden.

‘Anti-homofoob’

De Via del Corso is een 1,5 kilometer lange straat die dwars door het centrum van de stad loopt. In het verleden kreeg de kerstversiering in die straat al verschillende symbolische kleuren. In 2011 was dat in het wit, rood en groen voor de 150ste verjaardag van de Italiaanse eenmaking, vorig jaar was dat stijlvol wit en dit jaar krijgt de straat verlichting in de regenboogkleuren. De kersverse burgemeester Ignazio Marino wil zijn stad daarmee profileren als anti-homofoob.

‘Het is eigenlijk voor Mandela’

Om de schade te beperken heeft het bedrijf achter de lichten, Laura Rossi International, een andere reden gegeven voor de kleuren. De lichten zouden nu staan voor de anti-apartheidsstrijd van de overleden Nelson Mandela. “Zo wordt de boodschap van liefde en tolerantie alleen maar sterker”, zegt Rossi.

 

(Bron: Nos/Roze Golf)

 

 Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: