‘Duitse president boycot Spelen Sotsji’

Olympische WinterspelenDe Duitse bondspresident Gauck gaat niet naar de Olympische Winterspelen in het Russische Sotsji, meldt weekblad Der Spiegel. Het staatshoofd zou wegblijven uit protest tegen de schending van de mensenrechten door de Russische autoriteiten.

Volgens Der Spiegel heeft het bureau van Gauck Rusland afgelopen week geïnformeerd over het besluit van de president. Gauck bracht in de zomer van 2012 wel een bezoek aan de Olympische en Paralympische Spelen in Londen.

Merkel tegen boycot

Bondskanselier Merkel liet eerder weten tegen een boycot van ‘Sotsji’ te zijn. Volgens Merkel is de oppositie in Rusland meer gediend met de media-aandacht voor de Spelen, dan met een boycot.

De Russische autoriteiten liggen onder vuur van mensenrechtenorganisaties vanwege de harde aanpak van demonstranten tegen het Kremlin. Ook een nieuwe wet die ‘propaganda’ voor homoseksualiteit verbiedt, heeft veel ophef veroorzaakt.

Om de Duitse atleten niet voor het hoofd te stoten, wil Gauck hen in München ontvangen na hun terugkeer uit Sotsji op 24 februari, schrijft Der Spiegel.

(bron: NOS)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: