Gina wint COC Songfestival

GinaIn Maastricht heeft Gina voor COC Noord-Oost Brabant met het lied  ‘Oh de Liefde’ het 19e Nationaal COC Songfestival gewonnen. Dit betekent dat COC Noord-Oost Brabant de wisselbeker in ontvangst mocht nemen en volgend jaar het festival mag organiseren.

De avond werd gekenmerkt door een zeer hoog niveau liedjes. Van coming-out tot verliefdheid; verschillende thema’s werden uitgebreid bezongen.

Gina is het alterego van zangeres en theatermaakster Yvonne Lawalata  uit Vught. Als Gina brengt ze al jaren het levenslied ten gehore op feesten en partijen. ‘Oh de Liefde’ is een feestnummer met een serieuze tekst.

Rel
De overwinning van Gina ging in de Maastrichtse Bonbonnière gepaard met een kleine rel. Merel Moistra haalde voor COC Haaglanden het hoogste aantal punten binnen, maar doordat ze een inleidend woordje hield duurde haar act langer dan de reglementen van het liedjesfestival toestaat.

Met haar 171 punten werd de transseksuele comédienne gediskwalificeerd, terwijl Noord Oost Brabant met 162 punten de wisseltrofee in ontvangst mocht nemen. De Vughtse noemt dit ‘ontzettend lullig’. Merel Moistra was hevig teleurgesteld.

(Bron: Omroep Brabant/Roze Golf)

 

 Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: