Column: Bestaan er homoseksuele criminelen?

column joop van den hoekJoop van den Haak bespreekt elke twee weken weer een ander facet van het rijke roze leven, of een dagelijks dilemma. Dit keer: criminelen.

Ik denk dat er zowel in de wereld van hetero’s als in de homowereld criminelen zijn. Terwijl ik over dat onderwerp aan het googlen was, kwam ik een site tegen hetwelk vermeldde dat 37 % van de homo’s weleens jat. Ik vond het flauw van de redactie van die site dat ze niet even zeiden of dit percentage hoger of minder was en is dan bij hetero’s.

Ach, in het algemeen kun je natuurlijk zeggen homo’s zijn ook mensen, waaronder goede maar ook slechte, dus er zullen wel criminelen onder de homo’s aanwezig zijn.

Ik vraag me wel af zijn er bekende homo’s die crimineel zijn? In het roddelcircuit wordt wel de Führer Hitler genoemd. Hij zou een relatie hebben gehad met een legerofficier, maar de man is nooit als homo uit de kast gekomen. Het lijkt mij dat je de afschuwelijke misdaden van Hitler jegens de mensheid gepleegd kunt zien als veroorzaakt door een heteroman, want als hij wel homo zou zijn geweest hoe wil je het dan verklaren dat openlijke homo’s in die tijd in Hitlers opdracht met een roze ster werden opgezadeld en in kampen bij joden werden geplaatst met als uiteindelijke bestemming voor zowel joden als homo’s de gaskamers.

Ik heb ooit in een blog geschreven dat er potenrammers zijn die zelf homoseksueel geaard zijn, maar dat nooit of te nimmer willen toegeven. En omdat deze mensen min of meer woedend zijn over het feit dat ze anders geaard zijn (zeg: homo zijn) uiten ze hun woede tevens naar hen die zich in het openbaar als openlijke homo gedragen. Deze homohatende mensen gaan vaak naar plekken toe waar homo’s te vinden zijn en zij rammen dan driftig van afkeer populair gezegd de homo’s in elkaar.

Het zou kunnen zijn dat Hitler, als hij al homo geweest zou zijn, daarover ook woedend was naar zich zelf toe en die woede moest ontladen naar openlijke homo’s toe. Maar nogmaals er is geen vaststaand bewijs over het feit of Hitler homoseksueel geaard was. Hij kwam in ieder geval niet uit de kast met de kreet: “Hoi, Hoi Ik ben gay.”

We kunnen wel stellen dat er ook vandaag nog heel veel afkeer bestaat in binnen- en buitenland jegens het roze volk. Zo zijn er landen die mensen, als ze anderen op homoseksualiteit betrappen, gevangen nemen, hen martelen en/of doden. Dat betekent wel dat er nog heel veel gedaan moet worden om marteling en doodstraf en andersoortige discriminatie in die landen te laten beëindigen.

Het is mij niet bekend of er ook homo’s zijn die hetero’s haten c.q. bestrijden omdat ze mogelijk niet zouden kunnen velen dat er mannen zijn die van vrouwen houden. Als er een enkeling onder de homo’s te vinden is die hetero’s om die reden haat dan zal er psychisch wel wat mis zijn en moet die persoon onder behandeling van een psychiater worden gesteld, c.q. laten stellen.

Zelf denk ik dat als er al angst onder de mensen in deze bestaat homo’s meer te vrezen hebben van hetero’s dan andersom.

Een positief geluid is misschien dat er in Nederland en in sommige andere landen kameraadschap tussen hetero’s, en homo’s bestaat en alsmaar groeiende is, weliswaar niet op seksueel vlak, maar toch. Ook in voetbalkringen kunnen hetero’s al wat beter de homo’s accepteren. Wat maakt het nou ook uit of een homo de bal in het doel schopt of een hetero. Als ie er maar in zit, toch?

Een laatste bericht over positiviteit is misschien dat de paus minder kritisch is over het accepteren van homoseksualiteit, homohuwelijk, abortus en condoomgebruik, althans als wij hem wel goed begrepen hebben, Over dat begrip bestaat namelijk enige twijfel.

Joop van den HaakCategorieën:Column, En verder, Joop van den Haak

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: