Erik of het klein insectenboek in De Lutte

Rop Janze ErikCabaretier Rop Janze uit Bovebkarspel treedt woensdag 20 november op in De Lutte. Hij speelt in de Dorpsboerderij Erve Boerrigter het theaterprogramma dat hij maakte rond het boek “Erik of het klein insectenboek” van Godfried Bomans.

In het boek draait het om Erik Pinksterblom, die in de avondschemering in het schilderij “Wollewei” stapt en kennis maakt met de wonderlijke wereld van insecten. Bomans schreef het boek in 1941 en staat dit jaar centraal in de campagne “Nederland leest”.

Rop Janze maakte een theaterprogramma over de hoofdpersoon en de belangrijkste thema’s uit het boek met als doel zijn publiek te stimuleren “Erik te lezen”. Het is een interactieve voorstelling over
schapen en insecten, Bomans en Bona Lisa, superioriteitsgevoel en bekrompenheid, Kunst en Sinterklaas, grote bekken en kleine handjes, fantasie en realiteit. Over de beperktheid van het leven en wereldartiesten die voortleven als insecten.

Locatie: Dorpsboerderij Erve Boerrigter De Lutte
Datum: Woensdag 20 november
Aanvang: 19.30 uur
Entree: €5,00 inclusief koffie/thee

Kaartjes kunnen worden besteld in de vestigingen van de bibliotheek de Lutte, losser en Overdinkel en via de volgende e-mailadressen:
info@bibliotheeklosser.nl

jacinta.kocx@bibliotheeklosser.nl 

yolanda.kerver@bibliotheeklosser.nlCategorieën:En verder, Overijssel

Tags:

%d bloggers liken dit: