Mensrechtenorganisaties schrijven brief aan de koning

Amnesty FilmNegen Russische mensenrechtenorganisaties vragen Koning Willem Alexander om tijdens zijn bezoek aan Rusland de mensenrechten aan de orde te stellen. Koning Willem Alexander en Koningin Maxima brengen vrijdag 8 en zaterdag 9 november een bezoek aan Rusland ter viering van het 400 jarig bestaan van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Rusland. De situatie van onder meer homoseksuelen in Rusland is verslechterd na de invoering van de anti-homowetgeving

In een brief aan de koning schrijven ze onder meer:

“On November 9 you will visit Russia to celebrate the official closure of the Netherlands-Russia year. First of all we would like you to know that we value your visit to our country. During you visit you will, without a doubt, enjoy the official program. The program is bound to be filled with the finest Russian and Dutch culture.

There is however a problem with the official program. It will only show you the side of Russia that President Putin would like you to see. You will hear the story of the Russia that President Putin would like you to hear. The story of the real Russia is different.”

Amnesty heeft voor de koning een filmpje gemaakt met tips voor zijn bezoek aan Rusland. Eerder dit jaar werd het kantoor van Amnesty in Moskou binnegevallen door de Russische autoriteiten.Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

<span>%d</span> bloggers liken dit: