Premier Australië wil niet dat homo’s trouwen

De kersverse Australische premier Tony Abbott heeft homoseksuelen opgeroepen voorlopig vooral niet te trouwen. Het  Australisch Hoofdstedelijk Territorium (ACT) legaliseerde het homohuwelijk deze week, maar werd door de nieuwe conservatieve regering direct voor het hooggerechtshof gedaagd. De partijen stonden daar volgens Australische media vrijdag voor het eerst tegenover elkaar.

Volgens premier Katy Gallagher van het ACT, dat ook hoofdstad Canberra omvat, komt een verbod op het homohuwelijk neer op discriminatie. Ze staat lijnrecht tegenover de conservatief Abbott, die vreest voor onrust als het hof de wet schrapt en huwelijken ongeldig worden verklaard. Homoseksuelen kunnen volgens de premier beter wachten tot het juridische steekspel over het huwelijk achter de rug is.

(ANP / Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: