Radio-info 27-10-’13: Ype vertelt over zijn strips en over een leven zonder Willem

Stripmaker Ype Driessen werd in 2006 bekend met z’n fotostrips op NRCNext.nl. Vooral in de homowereld verwerft hij faam met de autobiografische verhalen waarin hij vertelt over zijn relatie met Willem. Een paar jaar terug liep de relatie op de klippen, waarbij hij Willem dus uit de serie moest schrijven. Juist dat boek gaf andere homo’s steun, bij het stuklopen van hún relatie.

Strip Ype Driessen met Jaap-Erik Bijl

En nu is er een nieuwe Ype. In dat boek gaat ie samenwonen met twee vrienden in Amsterdam. Hij vertelt ook, in strips uiteraard, hoe zijn datingleven eruit zag de laatste tijd. De Roze Golf had een uitgebreid gesprek met Ype Driessen en dat resulteerde in bijgaande strip met verslaggever Jaap-Erik Bijl.

De Roze Golf, elke zondag 18.30 uur, Radio Oost
>>
Live LuisterenCategorieën:En verder

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: