Ouderlijk recht homo’s wordt betwist in Rusland

kremlinEen wetsvoorstel dat homostellen in Rusland het ouderlijk recht ontneemt, wordt herzien en later opnieuw voorgelegd aan het parlement. Dat meldde persbureau RIA Novosti. Zaterdag werd het voorstel teruggetrokken door initiatiefnemer Aleksei Zjoeravljov van de Kremlinpartij Verenigd Rusland.

Homoseksuele contacten die ouders onderhouden kunnen volgens Zjoeravljov “ernstige schade toebrengen aan de geestelijke gezondheid van het kind”. In het voorstel staat dat 5 tot 7 procent van de Russische bevolking homoseksueel is. Een derde van hen hebben kinderen, meldden experts die de wet hebben ingezien. Als de wet wordt ingevoerd, kunnen 2 tot 3 miljoen Russen het ouderlijk recht op hun kinderen verliezen.

Zaterdag was er verwarring over wat het wetsvoorstel inhield. Eerder werd gemeld dat het Russische homostellen zou verbieden kinderen te adopteren.Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: