Homohuwelijk in deel van Australië

homohuwelijkHomo’s in het Australisch Hoofdstedelijk Territorium kunnen met elkaar trouwen. Het parlement van het zelfbesturend gebied in het zuidoosten van Australië heeft daarmee ingestemd. Het is het eerste gebied in Australië waar homo’s kunnen trouwen.

Het is nog maar de vraag of het huwelijk echt wordt opengesteld voor homo’s. De Australische regering heeft in 2004 bepaald dat alleen een huwelijk tussen man en vrouw geldig is. De federale regering kan het besluit van het Australisch Hoofdstedelijk Territorium nog terugdraaien.

Als de landelijke overheid niet ingrijpt, kunnen homo’s vanaf eind dit jaar trouwen in het gebied. Ook homo’s van buiten het Australisch Hoofdstedelijk Territorium kunnen er dan terecht.

 Categorieën:Nieuws

Tags: ,

%d bloggers liken dit: