Studenten willen transgender-WC’s

De universiteit van Sussex, in Engeland, overweegt om om een nieuw toilet te bouwen. Naast de WC’s voor mannen en voor vrouwen komt er mogelijk ook een toilet voor transgenders. Het is een idee van de studentenvereniging van de school, die wil dat iedereen zich er welkom voelt.

Een woordvoerder namens de studenten zegt in de Britse krant Daily Mail dat het pijnlijk is voor transgenders als ze elke dag voor een identiteit moeten kiezen: man als ze voor de mannen-wc kiezen en vrouw als ze naar het vrouwentoilet gaan.

Tegenstanders hebben al laten weten dat ze het een raar idee vinden, en ze vragen zich af of de studenten niets beters te doen hebben. Het universiteitsbestuur zegt in de krant dat ze erover praten met de studentenvereniging.

(Daily Mail / Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: