COC: jammer dat orkest geen actie onderneemt

Homobelangenorganisatie COC is teleurgesteld dat het Koninklijk Concertgebouworkest geen actie onderneemt bij de concerten in Rusland. Dat zei voorzitter Tanja Ineke van het COC vrijdag.

Gehoopt werd dat het orkest tijdens de concerten op 8 november in Sint-Petersburg en op 9 en 10 november in Moskou stelling zou nemen tegen de mensenrechtensituatie in Rusland.

Diversiteit
Het orkest liet weten “sinds lang een grote diversiteit qua afkomst, geslacht en seksuele geaardheid” te kennen. “Vandaar dat er oriënterende gesprekken plaatsvinden met verschillende belangenorganisaties, waaronder vanochtend met het COC”.

Bij de concerten in Rusland zal het orkest geen acties ondernemen. De directie zegt te hopen “dat deze concerten aan beleidsmakers en mensenrechtenorganisaties gelegenheid bieden voor diverse ontmoetingen en gesprekken, en een podium creëren voor dialoog, nu en op de lange termijn”.

(ANP)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: