COC: koning moet wel naar Rusland

Koning Willem-Alexander moet wel naar Moskou voor het afsluitende feest van het Nederland-Rusland-jaar. Dat vindt het COC Nederland. “Hij moet de mensenrechten ter sprake brengen, op een stevige manier”, zegt COC-voorzitter Tanja Ineke.

Het eventueel schrappen van de reis van de koning is actueel na de mishandeling van een Nederlandse diplomaat in Moskou. Hij werd in zijn huis in elkaar geslagen. Op een spiegel was een hart getekend met letters die verwijzen naar homoseksualiteit.

Of de mishandeling ook te maken heeft met homoseksualiteit is onduidelijk. De diplomatieke relatie van Nederland en Rusland staat onder druk na een reeks incidenten. Zo ageerde Nederland tegen de anti-homowet van Rusland.

(Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: