Hesp vertrouwenspersoon voor profvoetballers

Danny Hesp gaat als speciale vertrouwenspersoon profvoetballers begeleiden die niet durven uit te komen voor hun homoseksualiteit. De voorzitter van de spelersvakbond VVCS maakt dit bekend in het televisieprogramma EénVandaag.

Danny Hesp in EénVandaag.

Danny Hesp in EénVandaag.

Hesp gaat presentaties en voorlichting geven bij clubs, maar wil vooral een luisterend oor zijn voor collega’s die bang zijn voor de gevolgen van hun coming-out.

Voorpagina
Vertrouwelijkheid speelt daarbij een belangrijke rol. “Voetballers liggen onder een vergrootglas. De eerste prof die uit de kast komt, zal voorpaginanieuws zijn in Nederland. Ik begrijp dat je daar niet op zit te wachten”, aldus Hesp.

Engeland
In Engeland is er eerder dit jaar een speciale vertrouwenspersoon aangesteld. Sindsdien hebben zich al minstens acht profvoetballers gemeld. De homobelangenorganisatie COC, de John Blankenstein Foundation en de KNVB zijn ook betrokken bij de aanstelling van Hesp.

(ANP / Roze Golf)

sitestat// //Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: