Chef de Mission: homozoen kan in Sotsji

Sporters die naar de Olympische Spelen in Sotsji moet zich “totaal vrij voelen in zijn religieuze of politieke overtuiging en seksuele geaardheid. Maar: sporters mogen hun team nooit “gebruiken om jouw persoonlijke voorkeur uit te dragen”. Dat zegt Chef de Mission van de Nederlandse Ploeg Maurits Hendriks, zaterdag, voor de NOS Radio.

Onlangs ontstond ophef nadat Russische autoriteiten zeiden dat de Russische anti-homowet ook zou gelden voor de sporters en toeschouwers van de Olympische Spelen in Sotsji. In Rusland is ‘homopropaganda’ aan minderjarigen verboden. Daardoor is het bijvoorbeeld lastig om als mannelijke sporter je mannelijke partner te zoenen na een overwinning.

Maurits Hendriks in gesprek met de NOS. Foto: NOS.

Maurits Hendriks in gesprek met de NOS. Foto: NOS.

Volgens Hendriks hoort een zoen “gewoon bij het leven. Dat hoort gewoon bij het vieren van succes. Dat zal overal moeten kunnen. Dus ook in Rusland. Als dat ter discussie zou komen, dan zorg ik ervoor dat die persoon dat daar probleemloos kan doen. Daar ben ik dan voor”.

Lees het hele interview met Hendriks

(Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: