Russische website wil homojongeren helpen

deti 404Sinds in Rusland ‘homopropaganda’ onder minderjarigen is verboden dreigen jonge homo’s steeds verder in een isolement te raken. De website Deti 404 wil daar wat aan doen. Deti betekent ‘kinderen’, 404 verwijst naar de foutmelding die je krijgt als je een website niet kunt bereiken.

Bang
Deti 404
is te vinden op VK, de Russische variant van Facebook. De televisiezender Arte maakte een reportage over Deti 404. Daarin vertelt de 17-jarige homo Alexei dat hij bang is dat hij het huis uit wordt geschopt vanwege zijn homoseksualiteit, en dat hij vreest om in een ziekenhuis opgenomen te worden.

Zelfmoord
Eén van de medewerkers van Deti 404 zegt tegen Arte dat ze veel meldingen van jonge homo’s krijgen die zelfmoord willen plegen. Met de website willen ze duidelijk maken dat jonge homo’s niet ziek zijn, aldus de medewerker.

Crimineel
Arte laat ook Vitali Milonow aan het woord. De parlementariër is één van de voorvechters van de anti-homowet, waardoor ‘homopropaganda’ tegenwoordig verboden is. Hij noemt Deti 404 een “criminele organisatie”.

(Roze Golf)Categorieën:En verder

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: