RefoAnders neemt het op voor Henk Krol

Fragment uit de verklaring van RefoAnders.

Fragment uit de verklaring van RefoAnders.

De club voor reformatorische homo’s, RefoAnders, neemt het op voor Henk Krol. RefoAnders was het vaak oneens met de idealen van Henk Krol, schrijft de club, “toch vinden wij nu dat Henk Krol te kort gedaan wordt door het anoniem lekken van belastende informatie”.

Oud-hoofdredacteur Henk Krol van de GayKrant stapte gisteren op als kamerlid van 50plus na berichten over gesjoemel met pensioenafdracht in zijn GayKrant-tijd. Hij zou een deel van de pensioenpremie niet hebben afgedragen, waardoor toenmalige medewerkers met een pensioengat zitten.

Bevlogen
Volgens RefoAnders is Henk Krol “veel meer dan deze misstap. Henk Krol is altijd een bevlogen man geweest die uit liefde en betrokkenheid voor zijn naaste zich inzette”. Ook schrijft RefoAnders in de verklaring: “Wij geloven niet dat het een begeerte naar geld was wat hem dreef om deze premie te ontduiken, maar dat juist zijn bevlogenheid voor zijn idealen er voor zorgde dat hij dit soort zaken niet goed onder controle had”.

De club voor reformatorische homo’s sluit de verklaring af door Krol te bedanken voor zijn inzet.

Omroep Zeeland sprak met Johan Quist van RefoAnders:

(Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: