Henk Krol stapt op als parlementariër

Update: 4 oktober 2013 16.00 uur

Oud-hoofdredacteur van de Gay Krant, Henk Krol, stopt als partijleider van ouderenpartij 50Plus. Dat heeft hij bekendgemaakt in een brief die naar verschillende media is gestuurd.

Partijleider en kamerlid Henk Krol heeft in zijn tijd als hoofdredacteur bij de Gay Krant een tijd verzuimd om pensioenpremies voor zijn personeel te betalen, schrijft de Volkskrant. Daardoor hebben medewerkers van de krant een pensioengat over die periode.

Henk Krol.

Henk Krol. Foto: RTV Oost.

Vijanden winnen
“Ik ben een strijder in hart en nieren, geen boekhouder”, schrijft Krol in de mail. “Mijn strijd is gestreden, mijn vijanden hebben gewonnen”. En verder schrijft hij: “Na de publicatie in de Volkskrant is het voor mij onmogelijk door te gaan als volksvertegenwoordiger. Ik kan niet anders dan mijn functie neerleggen”.

Homovoorman
Henk Krol was voor zijn lidmaatschap van de Tweede Kamer vooral bekend als hoofdredacteur van homoblad Gay Krant. Hij zette het blad ooit op als geintje en groeide uit tot één van de belangrijkste homomedia van Nederland. In maart 2013 ging het blad failliet en na een doorstart ging het verder als website. Krol was in zijn rol als homovoorvechter vaak te gast in programma’s op radio en tv. Hij zette zich jarenlang in voor de openstelling van het burgerlijk huwelijk voor paren van gelijk geslacht.

Feitenfiche
– Geboortedatum: 1 april 1950
– Bekend als:

  • Fractiemedewerker VVD in de Tweede Kamer
  • Hoofdredacteur Gay Krant
  • Statenlid 50PLUS in Noord-Brabant
  • vicevoorzitter 50PLUS

– Loopbaan: na een studie psychologie was hij onder meer werkzaam in de journalistiek en als voorlichter van de VVD-Kamerfractie. In 1979 richtte hij de Gay Krant op, die uitgroeide tot een van de grootste homo- en lesbiennebladen in Europa.

– En verder: Krol kreeg in 2009 de eerste Staatsprijs voor homo-emancipatie. Krol heeft zich altijd zeer ingezet voor het homohuwelijk.

(ANP / Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: