COC en GayKrant willen ‘droomboek’ voor Poetin

Dossier RuslandCOC Nederland en de GayKrant willen een droomboek maken voor de Russische president Vladimir Poetin. Daarin staan dromen van Nederlandse holebitrans en hetero’s over een Rusland waar LHBT-rechten worden gerespecteerd. De organisaties vragen aan koning Willem-Alexander om het droomboek te overhandigen tijdens zijn bezoek aan Poetin.

Het droomboek voor Poetin is een afgeleide van het droomboek dat werd gemaakt ter ere van de inhuldiging van de koning. Alle ingezetenen van het Koninkrijk der Nederlanden konden daarvoor hun droom voor de koning insturen.

Dramatisch
“De situatie voor LHBT’s in Rusland is momenteel dramatisch”, zeggen Edwin Reinerie van de GayKrant en Tanja Ineke van COC Nederland. “We willen Poetin een beeld voorspiegelen van hoe goed het in Rusland zou kunnen zijn als de mensenrechten van LHBT’s wél gerespecteerd worden. Als een lesbisch meisje uit Siberië wél ergens terecht zou kunnen als ze worstelt met haar gevoelens, als Rusland zijn LHBT-gemeenschap met trots zou omarmen”.

Dromen voor het Poetinboek kunnen worden gestuurd naar droomboek@gaykrant.nl, als tekst, foto’s, tekeningen of op een andere manier.

(Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , , , ,

%d bloggers liken dit: