Pride Curaçao verplaatst naar hotel omdat politie bang is

Curaçao beleeft zijn eerste Gay Pride. Echter: de optocht die zou worden gehouden in de binnenstad van Willemstad is door de politie verboden. Daarom wordt er gefeest in een hotel.

Dansen op de openingsavond van de Gay Pride op Curaçao. Foto: Facebookpagina CG Pro.

Dansen op de openingsavond van de Gay Pride op Curaçao.
Foto: Facebookpagina CG Pro.

Volgens de politie is het meedragen van vlaggen, foto’s en ander demonstratiemateriaal gevaarlijk. Pride-organisator CG PRO vindt de attributen juist essentieel voor een parade. De nieuwe voorwaarden vindt CG PRO “heel vreemd” en de organisatie benadrukt vredelievend te zijn en dat de attributen bij de Gay Pride niet als wapens gebruikt kunnen worden.

curacao pride 1Gefeest
Het evenement is verplaatst naar het Floris Suite Hotel in de buurt van Willemstad. Op de openingsavond werd volop gefeest, blijkt uit foto’s op de Facebookpagina van de Pride. Voorafgaand aan de Pride werd er eerdern in de week al aandacht gevraagd voor homorechten op Curaçao door een conferentie, een filmmarathon en een bijeenkomst waar prijzen werden uitgereikt.

Religieuze oproep
Parlementslid Winne Raveneau riep eerder deze week op om “voor het vol op te komen” en de Gay Pride te verbieden. “Het grootste gedeelte van Curaçao heeft veel respect en waardering voor het woord van God. De geestelijke leiders zijn er om de mensen te beschermen tegen deze verkeerde levenswijze”.

Volgend jaar
In mei 2014 moet er een Caribische editie van de Gay Pride komen in de binnenstad van Willemstad. Voor die tijd wil CG Pro praten met de autoriteiten om te vertellen wat het evenement inhoudt “zonder desinformatie en ironisch commentaar op de achtergrond”.

(Roze Golf)

Week vol activiteiten voor de Curaçao Pride.

Week vol activiteiten voor de Curaçao Pride.Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: