IOC ziet geen probleem in homowet Rusland

IOC-lid Jean Claud Killy tijdens zijn verklaring over de Russische homowet.

IOC-lid Jean Claud Killy tijdens zijn verklaring over de Russische homowet.

De Russische anti-homowetgeving is niet strijdig met het Olympisch Manifest, waarin staat dat niemand gediscrimineerd mag worden. Dat heeft het Internationaal Olympisch Comité gezegd.

“Zo lang het Olympisch Manifest niet wordt geschonden zijn wij tevreden. En dat is het geval”, zei IOC-lid Jean-Claude Killy. Volgens Killy mag het IOC niet oordelen over de wetgeving in een organiserend land.

Protest
Dossier RuslandDe Russische minister van sport zei in augustus dat de anti-homowet die ‘propaganda’ van homoseksualiteit verbiedt ook geldt tijdens de Olympische Spelen in Sotsji. Dat leverde internationaal een hoop kritiek op en oproepen om de Spelen te verplaatsen naar een ander land.

COC woest
Homovereniging COC Nexerland is woest over de uitspraken van het IOC. “Het IOC wordt daarmee de handlanger van de homofobe Russische regering”, staat in een verklaring. Het COC wil dat het Nederlandse IOC-lid Camiel Eurlings protesteert tegen het standpunt.

(Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: