Bush senior bij homohuwelijk

De voormalige Amerikaanse president George Bush senior en zijn vrouw Barbara waren afgelopen weekeinde de officiële getuigen tijdens het huwelijk van twee bevriende vrouwen. Dat heeft een woordvoerder gezegd.

Dat gebeurde in Maine, één van de dertien Amerikaanse staten waar het homohuwelijk mogelijk is. Eén van de vrouwen zette een foto van Bush op Facebook, waarop de republikeinse oud-president de trouwakte tekent.

Opvallend is dat zijn zoon George Bush junior, in de periode dat hij president was, altijd tegen wetten gestemd heeft die het homohuwelijk mogelijk moesten maken.Uit een enquête, gehouden in juli, bleek dat 66 procent van de republikeinen in Amerika tegen het homohuwelijk is.

Bush tekent de akte.

Bush tekent de akte.

(ANP / Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: