Van der Laan geschokt door mishandeling. Oproep aan burgers.

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan vindt de mishandeling van een man op een homo-ontmoetingsplaats in het Vondelpark “een uiting van discriminiatie die verbijstering oproept”. Dat zegt hij in zijn wekelijkse column in de Amsterdamse editie van de gratis krant Metro. Van der Laan noemt de ernstige mishandeling één van de zwaarste incidenten in zijn soort.

Column van Van der Laan. Klik op het plaatje voor een vergroting.

Column van Van der Laan. Klik op het plaatje voor een vergroting.

Op zaterdag 14 september werd een 55-jarige Amsterdammer in de rozentuin in het Vondelpark aangevallen door een nog onbekend persoon. Het slachtoffer werd minstens tien keer gestoken in gezicht, rug, arm en hand.

Help
Volgens Van der Laan heeft de politie sterke vermoedens dat er mensen in de buurt waren die de man hebben horen schreeuwen, maar zijn weggevlucht. In zijn column roept hij burgers op mee te werken aan het voorkomen van geweld tegen homo’s. “Door er iets van te zeggen als de situatie daar veilig genoeg voor is. Door om hulp te roepen of de politie te bellen als iemand wordt belaagd. Door niet stilzwijgend akkoord te gaan met de situatie en weg te lopen zonder iets te doen.”

(ANP / Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: