Ouders willen verbod van Elton John-concert

Een groep ouders in Rusland heeft president Poetin gevraagd om het concert van Elton John in Moskou en Kazan te verbieden. De ouders vinden dat Elton John homoseksualiteit promoot, en dat mag sinds kort niet meer in Rusland. Onlangs werd de anti-homowet van kracht die ‘promotie’ van homoseksualiteit aan minderjarigen verbiedt.

Vermelding van het concert in Moskou op de website van de concerthal.

Vermelding van het concert in Moskou op de website van de concerthal.

Volgens de conservatieve oudergroep schendt Elton John het verbod. Ze maken zich zorgen over hun kinderen, zeggen ze. Volgens NOS-correspondent kan de brief aan Poetin voorbode zijn van iets groters. “Het vuurtje wordt opgestookt, de autoriteiten kunnen hierin de legitimiteit vinden om de concerten te verbieden”, zegt Godfroid bij de NOS op 3.

De concerten van Elton John staan gepland voor zes en zeven december. Onlangs zei de zanger in een Britse krant dat hij hoe dan ook naar Rusland gaat, om homo’s te steunen.

(Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: