Demonstranten opgepakt bij kantoor Olympische Spelen

De Russische politie heeft in Moskou homo-activisten opgepakt die demonstreerden tegen de Russische homowet. De demonstranten ontrolden een spandoek bij het hoofdkantoor van het comité dat de Olympische Spelen in Sotsji organiseert. Tien mensen zijn aangehouden.

De politie pakt de demonstranten op.

De politie pakt de demonstranten op.

Dossier RuslandIn Rusland is sinds een tijdje een wet van kracht die het verbiedt om ‘propaganda te maken’ voor homoseksualiteit. Concreet kunnen homo’s daardoor nauwelijks meer openlijk over hun geaardheid praten. Bij het minste of geringste loop je de kans om opgepakt te worden, want wat propaganda is, is niet omschreven.

Zorgen
Internationaal is er onrust dat homoseksuele sporters en bezoekers door de wet in de problemen kunnen komen tijdens de Olympische Spelen in Sotsji. Als bijvoorbeeld een mannelijke sporter na een overwinning wordt gezoend door zijn mannelijke partner, dan zou dat gezien kunnen worden als propaganda. Volgens de Russische president Poetin hoeven sporters en bezoekers van de Spelen zich geen zorgen te maken.

(NOS / Queer.de / Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , , , ,

%d bloggers liken dit: