Homodemonstratie in Bulgarije

In de Bulgaarse hoofdstad Sofia hebben ongeveer tweehonderd mensen gedemonstreerd voor homorechten. Ook protesteerden ze tegen de Russische anti-homowet. Het thema was “To Russia with love”. Volgens het Bulgaarse persbureau Novinite was het de zesde Pride in Sofia.

Demonstratie in Sofia. Bron foto: Offnews.bg.

Demonstratie in Sofia.
Bron foto: Offnews.bg.

Politie-agenten beschermden de demonstrerende holebitrans. Extremistische groepen hadden hun leden opgeroepen om de Gay Pride tegen te houden.

De demonstranten herdachten met de Gay Pride ook de dood in 2008 van een Bulgaarse jongen die slachtoffer werd van antihomogeweld. Bulgarije is lid van de Europese Unie. Nog steeds is de houding tegen holebitrans over het algemeen vijandig.

(Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: