Homodiscussie moet kerk niet overheersen, zegt Paus

De Rooms-Katholieke Kerk moet vermijden dat het verbod van het homohuwelijk, voorbehoedmiddelen en abortus haar leer gaat overheersen. Zij moet een uitnodigender kerk zijn, waar priesters begripvolle pastores zijn en geen koude, dogmatische bureaucraten. Dat heeft paus Franciscus gezegd in interviews met tijdschriften van de jezuïeten, de religieuze orde waarvan hij lid is.

In het vraaggesprek biedt Franciscus geen uitzicht op spoedige veranderingen in de ethische standpunten van de kerk, maar probeert hij de toon in de uitlatingen van de kerkleiders te veranderen. Niet veroordelingen, maar mededogen staat voorop. De eerste Latijns-Amerikaanse paus zegt dat de 1,2 miljard leden tellende kerk “zich heeft opgesloten in kleine zaken, in bekrompen
regels”.

(ANP / Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: