Elton John “hoe dan ook naar Rusland”

Zanger Elton John gaat hoe dan ook naar Rusland voor een optreden, ondanks de anti-homowet en het geweld tegen homo’s dat is toegenomen. “Ik moet gaan. En ik moet bedenken wat ik heel voorzichtig ga zeggen”, zegt hij de de Britse krant The Guardian.

Vermelding van het concert in Moskou op de website van de concerthal.

Vermelding van het concert in Moskou op de website van de concerthal.

In de krant schetst Elton John het dilemma: “Stop je iedereen die naar Rusland wil? Dan tref je de homo’s die het moeilijk hebben door de anti-homowet, die isoleer je dan. Als homoman kan ik die mensen niet alleen laten zonder daar naar toe te gaan en ze te steunen. Ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar ik moet er heen”.

Dossier RuslandAndere landen
Elton John zegt in het interview dat zijn geaardheid eerder wel eens voor problemen zorgde. Een producer wilde een optreden organiseren bij de pyramides van Giza in Egypte, maar “ik werd er een aantal jaren geweerd omdat ik homo ben”. En in Tobago werd gedemonstreerd tegen zijn komst.

Het optreden van Elton John in Moskou is op zes december in de Crocus City Hall.

(The Guardian / Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: