Buitenlandse homosteun in rijksbegroting

foto den haag ridderzaalNederland zal volgend jaar buitenlandse holebitrans-activisten steunen, en dan vooral in Afrika, Oost-Europa en Centraal-Azië. Dat staat in de begroting van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor 2014 die is gepresenteerd op Prinsjesdag.

Respect voor mensenrechten en fundamentele vrijheden is volgens het ministerie “één van de grootste verworvenheden van onze open samenleving. Ieder mens komt immers respect en recht toe”. Daarom steunt Nederland “mensenrechtenverdedigers, vrouwenrechten en gelijke rechten voor lesbiennes, homo’s, bi- en transseksuelen”

Ambassade
Het mensenrechtenbeleid wordt volgens het ministerie op vernieuwende wijze vormgegeven, bijvoorbeeld door sociale media in te zetten. Ook de Nederlandse ambassades spelen in 2014 een rol in het bevorderen van gelijke rechten voor holebitrans, staat in de begrotingsstukken.

(Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , , , , , ,

%d bloggers liken dit: