Cher wil niet optreden bij Olympische Spelen

Zangeres en homo-icoon Cher heeft een optreden op de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Sotsji afgeslagen, vanwege de recent toenemende homoaat. Dat zegt ze in het Canadese blad Maclean’s.

cher

Dossier Rusland“Ik kan geen namen noemen, maar een vriend die een invloedrijk persoon is, vroeg me of ik een ambassadeur van de Olympische Spelen wilde zijn en de show wil openen. Ik zei gelijk nee”, aldus Cher. “Ik wil weten waarom al die homohaat daar is geëxplodeerd. Hij zei dat de Russische bevolking er anders over denkt dan de regering”. Onlangs is de anti-homowet van kracht geworden in Rusland waardoor homopropaganda verboden is. Ook is het geweld tegen holebitrans toegenomen in Rusland.

Cher praat in het interview met Maclean’s onder meer ook over haar ex-man Sonny, en over Lady Gaga en Madonna.

(Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: