Kamervragen over discriminatie door adoptiebureau Zuid-Afrika

Nederland moet geen zaken meer doen met het Zuid-Afrikaanse adoptiebureau Abba Adoptions, omdat het bureau homostellen discrimineert. Dat schrijven D66-kamerleden Berndsen-Jansen en Sjoerdsma in kamervragen aan staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Teeven en minister van Buitenlandse Zaken Timmermans.

Volgens de kamerleden doet de Zuid-Afrikaanse commissie voor de mensenrechten onderzoek naar het adoptiebureau, vanwege discriminatie. Abba Adoptions weigert om kinderen te laten adopteren door homo’s en niet-christelijke stellen. Het Zuid-Afrikaanse parlement heeft een wet aangenomen die discriminatie verbiedt.

De D66-kamerleden willen van de minister en staatssecretaris weten of het toelaatbaar is dat Nederland exclusief blijft samenwerken met een adoptiebureau dat in staat van beschuldiging is gesteld voor homodiscriminatie. “Of gaat u nu eindelijk werk maken van een discriminatievrij alternatief?”, vragen ze zich af.

(Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , , , , , ,

%d bloggers liken dit: