‘Friese Feeks’ moet behandeld worden

De 19-jarige Elena S. uit Leeuwarden, die bekend werd als ‘Friese Feeks’ omdat ze in maart twee jonge homo’s beledigde en mishandelde op station Sneek-noord, moet psychisch behandeld worden. Dat heeft de rechtbank in Leeuwarden  bepaald. Als S. deze behandeling niet volgt, dan moet zij weer voor een half jaar de cel in.

De zaak kreeg bekendheid, omdat het in eerste instantie leek te gaan om gerichte acties tegen homo’s. Volgens justitie is daar geen sprake van. De rechtbank veroordeelde S. ook voor een poging tot doodslag, twee weken na het homo-incident.

Hulp nodig
Volgens de rechtbank is het van belang dat S. een behandeling volgt om mogelijke incidenten in de toekomst te voorkomen. S. gaf tijdens de behandeling van haar zaak ook aan dat ze hulp nodig heeft.

S. en haar vriendin kregen binnen twee weken ruzie met de twee homo’s en met twee jonge vrouwen. Bij de eerste ruzie bleef het incident beperkt tot schelden, spugen en enkele klappen. Voor haar aandeel in de ruzie met de twee vrouwen wordt S. beschuldigd van poging tot doodslag. S. zou een van de slachtoffers vijf tot zes keer tegen het hoofd hebben geschopt. Het slachtoffer liep een hersenschudding, een lichte bloeding en een gekneusde oogkas op.

(ANP / Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: