Kerken Westland schrikken van onveilig gevoel homo’s

Dertig voorgangers uit kerken in Westland hebben een open brief opgesteld waarin staat dat homo’s welkom zijn in Westland en in de Westlandse kerken. De brief is ondertekend door protestantse, rooms-katholieke en evangelische predikanten.

Twee opstellers van de open brief: Martijn Vellekoop en Hans Mast (rechts).

Twee opstellers van de open brief: Martijn Vellekoop en Hans Mast (rechts).

“Met deze open brief spreken we uit dat we als christenen willen bijdragen aan een veilige cultuur. We willen een liefdevolle plek bieden aan homo’s en lesbiennes, zodat wij een bijdrage kunnen leveren aan een Westland waar iedereen welkom is”, staat in een verklaring.

Incidenten
Uit een onderzoek van het Bureau Discriminatiezaken Hollands Midden en Haaglanden bleek dat eenderde van de homo’s, lesbiennes en biseksuelen zich wel eens onveilig voelt in de regio Delft, Leidschendam, Westland en Zoetermeer. Incidenten worden nauwelijks gemeld, en holebi’s die vervelende ervaringen hebben passen hun gedrag aan om niet langer op te vallen, volgens de onderzoekers.

Geschrokken
Eén van de redenen voor holebi’s in Westland en omgeving om zich niet prettig te voelen is de conservatief-christelijke signatuur. Martijn Vellekoop is één van de initiatiefnemers van de open brief. Hij zegt: “We schrokken van de resultaten van het onderzoek. We willen als christenen duidelijk een ander geluid laten horen”.

(Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: