Zoenen tijdens Ruslandprotest in Ukkel

Kiss-in in Ukkel. Foto: tijd.be

Kiss-in in Ukkel.
Foto: tijd.be

Zo’n 250 mensen hebben met een kiss-in actie gevoerd bij de Russische ambassade in Ukkel, in de buurt van Brussel. Ze wilden een vuist maken tegen de anti-homowet in Rusland, en de verslechterde mensenrechten in het land.

De demonstranten riepen het Belgisch Olympisch Interfederaal Comité op om holebitrans in Rusland te verdedigen. Volgend jaar worden de Olympische Spelen gehouden in Rusland en de Russische autoriteiten hebben al gezegd dat ook dán de Russische wet die ‘homopropaganda’ verbiedt, zal gelden.

Dossier RuslandHaat
De demonstratie is een belangrijk signaal, zei Bjorn Pius van de vereniging Outrage die homorechten verdedigt, volgens de nieuwssite Vandaag.be. “We tonen onze solidariteit met de mensen in Rusland die het slachtoffer zijn van het onderdrukkende Poetin-regime. De wet die zogenaamde homopropaganda verbiedt, heeft een sfeer van haat ontketend. Heel wat mensen, leraren onder andere, die openlijk homoseksueel waren, hebben hun baan verloren.”

Lintje
De manifestanten droegen allemaal een lintje in één van de kleuren van de regenboog en hingen dat aan de toegangspoorten van de ambassade.

Wereldwijd
Ook in andere steden verspreid over de wereld zal op zondag 8 september actie worden gevoerd door te zoenen.

Poster van de kiss-in in Montreal.

Poster van de kiss-in in Montreal.

(Vandaag.be / Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , , ,

%d bloggers liken dit: