Politici demonstreren op havendagen

Rotterdams protest. Foto: GroenLinks Rotterdam.

Rotterdams protest.
Foto: GroenLinks Rotterdam.

De gemeenteraadsfracties van GroenLinks en D66 in Rotterdam hebben zaterdag tijdens de Wereldhavendagen op ludieke wijze actie gevoerd tegen de Russische antihomowetten. Ze voeren met regenboogvlaggen tussen de tientallen andere schepen over de Maas.

GroenLinks was met zo’n 30 vrijwilligers vertegenwoordigd. Op de partyboot van D66, compleet met regenboogvlaggen en deejay, waren ook vertegenwoordigers van zes homobelangenorganisaties uitgenodigd.

Dossier RuslandHart onder de riem
“Aangezien de havendagen dit jaar in het teken staan van de relatie tussen Rusland en Nederland vonden wij het een goede gelegenheid om een kritische noot te kraken over de mensenrechten in dat land”, zei fractievoorzitter Arno Bonte van GroenLinks. “Met dit bootje willen wij de mensen in Rusland die het moeilijk hebben een hart onder de riem steken”.

Foto: Sanne Avenhuis

Foto: Sanne Avenhuis

Zusterstad
Volgens fractieleider Salima Belhaj grijpt D66 deze gelegenheid aan om steun te betuigen aan minderheden in Rusland. “Sint Petersburg is een zusterstad van Rotterdam. Met dit protest laten we op een positieve manier zien dat we het niet altijd eens zijn met onze partners”.

(ANP / Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , , ,

%d bloggers liken dit: