COC en Meer Dan Gewenst ontzet over nieuwste anti-wet in Rusland

Dossier RuslandCOC Nederland en de Stichting Meer dan Gewenst zijn ontzet over het Russische wetsvoorstel om homoseksuelen in Rusland uit de ouderlijke macht te zetten. Dat voorstel is gedaan door parlementslid Aleksej Zjoeravljov.

“De beer is nu echt los in Rusland”, volgens COC-voorzitter Tanja Ineke.”Het is een schande dat ouders en kinderen in roze gezinnen nu voor hun veiligheid moeten vrezen”.

Kind
Jelle Martens van de Stichting Meer dan Gewenst, een belangenvereniging voor homoseksuele ouders, heeft zelf een kind met een man van Russische afkomst. “Betekent zo’n wet dat we niet meer veilig op bezoek kunnen bij de Russische grootouders van ons kind?”

Zorgen
In Rusland werd onlangs de anti-homowet van kracht die ‘homopropaganda’ verbiedt. Daardoor is het nauwelijks mogelijk op openlijk over je geaardheid te praten in Rusland. Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken maakt zich zorgen over de ontwikkelingen in Rusland, liet hij al op verschillende manieren weten.

Volgens COC-voorzitter Ineke worden homo’s in Rusland door het nieuwste wetsvoorstel vogelvrij verklaard. “Dat is schandalig”, zegt ze.

(Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: