Poetins partij wil homo’s uit ouderlijke macht zetten

Dossier RuslandHomo’s die kinderen opvoeden in Rusland worden mogelijk uit de ouderlijke macht gezet. De partij van president Poetin, Verenigd Rusland, heeft een wetsvoorstel klaarliggen. Het is de zoveelste stap van Poetin tegen Russische homo’s.

Volgens de parlementariër die het wetsvoorstel naar buiten bracht kunnen kinderen “psychische schade” oplopen als ze door homo’s worden opgevoed. Zowel eigen biologische kinderen als adoptiekinderen gaan onder de wet vallen. In het wetsvoorstel staat ook dat als een vrouw haar man ervan verdenkt homo te zijn, ze dat moet melden zodat justitie dat kan onderzoeken.

Timmermans
Onlangs is in Rusland de anti-homowet van kracht geworden die ‘homopropaganda’ verbiedt. Daardoor is het voor homo’s zowat onmogelijk om openlijk over hun geaardheid te praten. De Nederlandse minister Timmermans van Buitenlandse Zaken liet deze week in antwoorden op kamervragen weten dat hij al vreesde voor de situatie van homo’s die kinderen opvoeden.Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , , , , , ,

%d bloggers liken dit: